Opskrifter

Der findes utallige opskrifter på fiskeretter og måder at tilberede fisk på. Prøv Google og søg på "fiskeopskrifter" eller "opskrift fisk".

Mange opskrifter er fyldt med gode ideer, ingredienser og detaljer. Man kan også gøre det nemt for sig selv. Står man i et sommerhuskøkken og ejer smør, salt og vand - ja da kan man altid stege og dampe en fisk.

Stegt fisk

Fisk med skæl skal skrabes først. Skrab mod skællene, til fisken er helt glat. Hvis den er vanskelig at holde på, så brug en fugtig klud.

Rens fisken og gnid den i salt. Varm fedtstof på panden - og steg fisken uden at branke. Brug en gaffel for at hitte ud af, hvornår den er gennemstegt.

Fileter, fx af rødspætte, kan man evt. vende i et pisket æg tilsat lidt salt og peber - og bagefter i rasp - inden stegningen.

Ovndampet fisk

En fisk dampet i ovnen er nem mad. Rens fisken og gnid med salt. Læg den i en bradepande. Fiskepande eller ildfast skål, evt. med låg. Tilsæt vand - fx ca. en halv centimeter. Tilsæt evt. persille, løg eller andet. Damp fisken ved ca. 200 grader til den er færdig.

Grillet fisk

Fede fisk kan gå direkte på grillen, fx laks, makrel, sild og smørfisk. Tun og merlin, som er mager fisk, bør pensles med lidt olie.

Man kan også riste fisk i foliebakke med lidt fedtstof. Eller prøv en fiskepakke i kraftig stanniol, eller dobbelt lag af den almindelige, med fx tomat, løg, krydderurter, salt og peber og evt. en smørklat.

Fiskesuppe

Fiskeskeletter, fås hos fiskehandleren, koges af til en fond, som jævnes eller legeres med fløde og tilsættes fisk eller skaldyr.

Flere opskrifter

Opskrifter klik her