Eriks kanon - fem fiskeretter alle bÝr prÝve...

Stegt rødspætte

Vælg rødspætter af mellemstørrelse og steg i smør eller olie - eller
en blanding. Giv 5-10 minutter på hver side. Server med nye kartofler. Dryp med citronsaft og drys med krydderurter efter smag. Eller hvad
med koldt smør rørt med persille, hvidløg og lidt salt?

Hel torsk dampet i ovnen

Sæt torsken i ovnen i en bradepande med en halv centimeter vand i bunden. Lidt salt og peber. Dæk evt. med stanniol efter den halve tid.
Giv 40 minutter ved 200 grader. Server med kartofler og stærk sennepssovs. Tilbehør i skåle: hakket æg, små rødbedetern, kapers, revet peberrod, ristet bacon i fine strimler - blandes efter smag.

Røget sild

Køb friskt røgede sild og godt rugbrød. Traditionelt har man smurt
brødet med smør. Server med radiser, rå løg, æggestand og kapers.
Evt. en æggeblomme.

Hummerhaler og krabbeklør

Smid friske eller optøede krabbekløer i kogende vand og kog i 20 minutter - og lad dem stå i vandet i 20 minutter.

For hummerhaler: varm ovnen op til 200 grader, vend dem i hvidløg-persillesmør i en ovnfast skål og bag i 12 minutter. Server med
årstidens salat eller grøntsager og flutes, ciabatta- eller speltbrød -
eller hvad man bedst kan li´... Måske cremefraiche-dressing med dild
eller purløg.

Fiskefrikadeller

Køb hakket fisk hos fiskehandleren, fx 500 g. Tilsæt 1 lille
fintrevet løg, 2 spsk mel og salt og peber. Rør en lind fars. Steg 5-6 minutter på hver side, til de er let sprøde. Server til frokost med
rugbrød og remoulade.
Til aften med nye kartofler.